Razgovori Brnabić sa ugostiteljima i organizatorima događaja o pomoći se nastavljaju 1Foto:FoNet

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima ugostitelja, organizatora događaja, noćnih barova i klubova o posledicima pandemije kovid-19 i na sastanku je dogovoreno da se nastave razgovori o dodatnoj pomoć tom sektoru, sopšteno je iz premijerkinog kabineta.

„Već su zakazane konsultacije sa timovima Ministarstva finansija i Ministarstva trgovine, turuzima i telekomunikacija u okviru kojih će se detaljnije razgovarati o mogućim rešenjima“, navodi se u saopštenju.

Sastanaku je prisustvovao i ministar finansija Siniša Mali i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i članovi Udruženja barova i noćnih klubova (NOB) Udruženja ivent industrija, Udruženja ugostitelja Novog Sada (UGONS).

„Obe strane su saglasne da su ovakvi razgovori najbolji način da se zajedničkim delovanjem pronadje najbolje rešenje za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije korona virusa“, navodi se u saopštenju.

Sastanak je deo konsultacija koje će predsednica Vlade i resorni ministri imati u narednim danima sa predstavnicima industrija koje su najviše pogodjene negativnim efektima pandemije.

Dodaje se da će Brnabić sutra održati sastanke sa predstavnicima filmske industrije i bioskopa, kao i sa udruženjima frizera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari