Regionalni karakter ovogodišnjeg Kopaonik biznis foruma 1Foto: Promo

Kopaonik biznis forum ove godine održava se od 1. do 4. marta, a regionalni karakter ovog najznačajnijeg ekonomskog događaja u zemlji potvrđuje i činjenica da je od 28 panela 10 posvećeno čitavom regionu.

Pored predstavnika privrednih komora zemalja regiona, posebni gosti biće bivši predsednici država i Vlada iz regiona – Hrvatske, BiH, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Srbije.

Prvi put na Forumu biće realizovani specijalni hard tok (hard talk) intervjui sa Emilom Tadeskim, velikim regionalnim investitorom, osnivačem i vlasnikom Atlantic grupe, kao i Aleksandrom Kavčićem, bivšim đakom Matematičke gimnazije i sadašnjim profesorom Carnegie Mellon univerziteta, poznatim po to tome što je dobio drugu najveću odštetu u SAD za ukradeni pronalazak.

Veliki broj panela biće posvećen četvrtoj industrijskoj revoluciji, digitalizaciji, obrazovanju, pametnoj specijalizaciji, politici zapošljavanja i tzv. „odlivu mozgova“, a koliko je Industrija 4.0 značajna, potvrđuje i činjenica da je ove godine centralna tema ovog eminentnog ekonomskog skupa.

Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije koji organizuje Forum istakao da će ovogodišnji biti posvećen promovisanju smelih ideja koje će pomoći u boljem razumevanju potencijala Industrije 4.0.

– Cilj Kopaonik biznis foruma 2020. jeste motivacija svih učesnika da razumeju i aktivno oblikuju ekonomski i poslovni ekosistem nastojeći da pokreću globalnu ekonomiju zasnovanu na inovacijama i univerzalnoj mobilnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari