Rukovodstvo Krušika: Komercijalni ugovori smatraju se poslovnom tajnom 1Foto: Fabrika Krušik

Rukovodstvo je navelo da želi da se oglasi povodom informacija u javnosti koje su, kako se ističe, izvučene iz konteksta i koje se „na pogrešan način interpretiraju“.

„Objavljivanjem dokumentacije na domaćim i stranim internet portalima (ugovori sa različitim kupcima sa podacima o tehničkim karakteristikama, cenama i modelima proizvoda, slike sa utovara robe, slike magacina u krugu fabrike, slike unutrašnjosti fabrike, interni izveštaji proizvodnje i dr.) naneta je ozbiljna šteta Holding korporaciji „Krušik“ a.d.

Valjevo kako sa aspekta bezbednosti fabrike i zaposlenih u njoj, tako i sa aspekta činjenja dostupnim svih bitnih podataka (cene, tehničke katakteristike i sl.) nelojalnoj konkurenciji čime se pokušava oslabiti pozicija Krušika na svetskom tržištu“, stoji u saopštenju.

U „Krušiku“ navode da fabrika zapošljava 3.160 radnika i ostvaruje godišnju proizvodnju u vrednosti od više od 100 miliona dolara, čiju prodaju preko 95 odsto čini izvoz.

Dodaje se da je reč o fabrici, koja predstavlja lidera u namenskoj industriji Srbije i jednog od glavnih pokretača privredne aktivnosti u zapadnoj Srbiji i čija se poslovna politika vodi isključivo u interesu Krušika, bez favorizovanja ili stavljanja u povoljniji položaj bilo kog poslovnog partnera“.