Ružić: Cilj bolje upravljanje kadrovima u upravi 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanovic

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić danas je u razgovoru sa predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda, izjavio da Ministarstvo „neprestano radi na aktivnostima koje imaju za cilj bolje upravljanje kadrovima u upravi, ali i stvaranje boljeg radnog ambijenta“.

Ružić je na sastanku istakao da se, iako je reforma sistema plata odložena, svakako radi na pripremi akata koji su osnova za implementaciju novog sistema raspodele zarada.

On je dodao da sa Ministarstvom finansija razmatraju i analiziraju sve mogućnosti, efekte takvog sistema, kako bi imali održiv i pravedan sistem.

„O kojoj god reformskoj aktivnosti da govorimo, bilo da je reč o novom inspekcijskom nadzoru, digitalizaciji, uvođenju jedinstvenog upravnog mesta, ljudi treba da ih primene, upravo zato moramo da razmišljamo da ti ljudi, odnosno zaposleni u upravi, imaju dostojanstvene uslove za rad i da budu motivisani kako bismo od njih i mogli da zahtevamo da budu još brži u pružanju usluga ka građanima“, rekao je Ružić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari