Samit 100 biznis lidera u oktobru Skoplju 1Prošle godine u Sarajevu

SAMIT 100 biznis lidera Jugoistočne Evrope ove godine održava se u Skoplju 16. i 17. oktobra, a dosadašnja praksa bila je da ovom skupu prisustvuju i predsednici zemalja regiona.

Kao jedinstvena poslovna inicijativa, prvi put je organizovan 2011. godine, sa ciljem da se poslovna zajednica regiona angažuje u odgovornosti za poslovnu i ekonomsku integraciju, a sa vizijom da se unapredi konkurentnost nacionalnih i regionalnih ekonomija i osigura bolji kvalitet života za sve građanje ovog dela Evrope, navodi se u saopštenju organizatora.

Očekuje se da će se na samitu ove godine okupiti više od 150 najistaknutijih poslovnih i političkih lidera iz regiona Jugoistočne Evrope, zajedno sa specijalnim gostima iz Evropske komisije, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Evropske investicione banke (EIB), Nordena, Svetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i mnogih drugih.

Tema ovogodišnjeg SAMITA 100 biće „povezanost“ u svim aspektima, uključujući saobraćaj i slobodan kargo prevoz u regionu, projekat Green Balcanica koji ima za cilj da se formira centar Jugoistočne Evrope za električnu mobilnost u okviru evropske infrastrukture, brendiranje i promociju regiona, mobilnost stanovnika ovog dela Evrope, energiju, digitalizaciju itd. Glavni govornik biće evropski komesar za saobraćaj Violeta Bulc.

SAMIT 100 biznis lidera Jugoistočne Evrope predstavlja jedinstvenu poslovnu inicijativu koja okuplja najistaknutije poslovne lidere Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije. Inicijatori i organizatori SAMITA 100 su Alkaloid Skopje, zajedno sa Udruženjem menadžera Slovenije (MAS), Srpskom asocijacijom menadžera (SAM), Hrvatskom asocijacijom poslodavaca (HUP) i Atlas fondacijom iz Crne Gore, BBI Bankom i ASA Holdingom iz Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari