Saobraćajnica za nove investitore 1Foto: D. Eraković

U Severozapadnoj radnoj zoni asfaltirana je Ulice Nova 7 koja se prostire od javnog parkinga pored kompanije “Jazaki” do puta za Drenovac, odnosno Sremsku Mitrovicu.

Asfaltiranju je prethodila izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, a radovi se finansiraju preko programa Evropske unije “EuPro”.

Zahvaljujući novoj saobraćajnici, koja donosi bolje uslove za investitore, već je prodata parcela od pet i po hektara, istakao je gradonačelnik Nebojša Zelenović prilikom obilaska gradilišta u Zoni.

– Šapčani će se iznenaditi kada budu došli sledeći put u Severozapadnu radnu zonu jer će videti još jednu novu ulicu i još novog prostora za investitore. Mnogo lakša komunikacija i saobraćaj prvenstveno za korisnike u Zoni. Ja se zahvaljujem Evropskoj uniji, našem najvažnijem i najvećem partneru, na projektu “EuPro” iz kog smo mi dobili novac za finansiranje izgradnje ove saobraćajnice. Dobra vest i za naše donatore i za građane Šapca jeste da smo već prodali pet i po hektara na ovoj lokaciji novoj kompaniji koja će doći u naš grad. Širimo industrijsku zonu, imamo nove investitore, oni dolaze iz svih krajeva sveta. Poslednji investitor je iz Velike Britanije. U našem gradu se otvaraju nove prilike da naši ljudi rade u mnogo boljim uslovima i da ostvarmo onu našu prvu politiku; da svako zaradi više novca. Sada je to 36.000 dinara neto. Slušaćemo potrebe i zaposlenih i poslodavac i nastaviti da investiramo, a nadam se sve više sa našim partnerima iz Evropske unije – rekao je Nebojša Zelenović.

Infrastrukturno opremanje Industrijske zone preko programa “EuPro” EU finansira sa 710.000 evra, a radovi se izvode na još dve lokacije u Zoni gde se gradi vodovodna i kanalizaciona mreža – na prostoru nove Кvantaš pijace i u zapadnoj transverzali preko puta benzinske stanice Mačva ekspres.

Inače, Severozapadna radna zona najveća je u Srbiji, na 600 hektara od čega trećina posluje u tzv. Slobodnoj zoni. Ovde posluje pedesetak firmi, a ove godine došlo je 15 novih. Za poslednje četiri godine u Šapcu je otvoreno oko pet hiljada radnih mesta, a na spisku nezaposlenih je manje od sedam hiljada lica. Zbog uslova poslovanja i drugih paramatera Šabac je od „Fajnenšal tajmsa“ uvršten u deset top destinacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari