Šaranović: Verujemo da Kraš ima veliki potencijal za rast 1Foto: EPA/ANTONIO BAT

Srpski biznismen, vlasnik kiparske kompanije Kapa Star u i vlasnik nekoliko kompanija u Srbiji, Nebojša Šaranović, koji ima 25,6 odsto deonica Kraša, ponudio je 10,5 miliona evra za kupovinu još pet odsto deonica tog brenda.

Razgovor sa Šaranovićem, vodili smo u ponedeljak i utorak telefonski i putem imejla, a on se odlučio na intervju u jeku „bitke“ za Kraš, piše Jutarnji.

Mi i danas poslujemo u Hrvatskoj preko lokalne brokerske kuće koja nas savetuje o formalnim koracima. Ni u jednom trenutku nismo hteli sa se skrivamo i u potpunosti poštujemo hrvatske zakone i pravila Zagrebačke berze. Kupujemo samo u svoje ime i za svoj račun, rekao je Šaranović.

Na pitanje zašto se odlučio za kupovinu deonica Kraša, Šaranović je rekao da Kraš ima velik potencijal, sjajan brend, izvrsne proizvode i odlične zaposlene.

„Verujemo da ima velik potencijal za rast i razvoj, a smatramo da smo zbog našeg iskustva u industriji dobar ulagač koji može doneti dodanu vrednost. Rezultati koje smo dosad postigli u konditorskoj industriji ohrabruju nas da nastavimo s investicijama. Naša je grupacija vlasnik Jaffe i Baninija, kompanija čiji su proizvodi dobro poznati u Hrvatskoj. Otkad smo im mi vlasnici, one su znatno uspešnije“, rekao je on.

Do sada smo u Kraš uložili više od 45 miliona evra. Jako verujemo u pravni sistem Hrvatske i smatramo da manjinski paket može biti profitabilan i spremni smo da participiramo u Krašu i s manjinskim udelom, istakao je Šaranović.

Povodom medijskih informacija da bi kao većinski vlasnik proizvodnju premestio u Srbiju ili, ako proizvodnja ostane u Hrvatskoj, otpustili veliki broj radnika, Šaranović je rekao da su to zlonamerna tumačenja i potpuna neistina.

„U karijeri sam imao sam šest tvornica i nijedna nikada nije premeštena niti ugašena. Verujem u proizvodnju i upravo zato investiram u ovu industriju. Najveća vrednost Kraša su njegovi stručnjaci i zaposleni jer, verujte mi, niko drugi na svetu ne zna proizvesti Bajaderu ili Griotte i druge brendove koji se proizvode u Zagrebu“, rekao je Šaranović.

Svaku našu investiciju prate razvoj i rast tvornica, nova radna mesta i nova perspektiva. Svi koji prouče naše poslovanje, u to se mogu uveriti na konkretnim brojkama i našim poslovnim potezima. rekao je Šaranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari