Sindikalci FCA iz Kragujevca razgovarali sa premijerkom Anom Brnabić 1Foto: Beta/AP/David Zalubowski

Samostalni sindikat fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija (FCA) saopštio je večeras da su očekivanja premijerke Ane Brnabić da će ta kompanija u narednom periodu da „nastavi da doprinosi i pruža podršku za razvoj poslovanja Srbije“.

„Na osnovu dosadašnjih razgovora predstavnika Vlade Srbije sa predstavnicima kompanije, od premijerke Ane Brnabić dobili smo uveravanje da su odnosi Vlade i FCA ‘više nego korektni i efikasni’ vezano za moguće razvojne planove“, navedeno je u saopštenju sindikata.

Dodaje se da su na sastanku predstavnika Samostalnog sindikata kompanije FCA sa premijerkomom izneti problemi zaposlenih usled smanjenja proizvodnje i povećanog upućivanja zaposlenih na plaćeno odsustvo zbog usaglašavanja proizvodnje sa potražnjom.

Ovakvo poslovanje FCA se prenosi i na kooperantske firme i dovodi do teške materijalne situacije svih zaposlenih.

„Usled najavljenog transformativnog spajanja FCA sa kompanijom Reno (Renault) na globalnom nivou, mora se dati prostora za završetak pregovora sa nastavkom aktivnosti Vlade i same premijerke prema kompaniji oko iznalaženja rešenja u interesu zaposlenih u FCA Srbija“ saopšteno je.

Sindikat je istakao da je važno da najavljena transformacija, prema zvaničnom saopštenju FCA, neće voditi ka zatvaranju fabrika kao rezultatu kombinovanog poslovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari