Sindikat radnika EPS-a: U toku je finalizacija odvajanja ODS, a ne rasparčavanje 1Foto: EPS

Sindikat radnika Eelektroprivrede Srbije (EPS) negirao je danas da je u toku „rasparčavanje“ tog preduzeća, već da je u pitanju „finalizacija“ odvajanja operatora distributivnog sistema (ODS) koje je započeto 2015. i 2016. godine.

„Izlaskom na tržište električne energije mi smo bili u obavezi još ranije da odvojimo ODS, jer je sve ovo vreme Elektroprivreda trpela posledice zbog nemanja licence“, navedeno je u saopštenju koje je potpisao predsednik sindikata Milan Đorđević.

Kako je dodao, odlukom Vlade Srbije o izdvajanju nezavisnog ODS, stiču uslovi za dobijanje licence za njegov rad, a sve to ne znači rasparčavanje Elektroprivrede Srbije, već dovođenje u stanje što efikasnijeg poslovanja.

Predsednik Sindikata radnika EPS-a poručio je potpredsednici Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić da ako ima nešto protiv v.d. direktora EPS Milorada Grčića priča o njemu, a ne o EPS-u.

Tepić je ranije izjavila da „rasparčavanje“ EPS-a mora biti zaustavljeno, jer deo EPS-a koji se bavi proizvodnjom električne energije još nije reformisan i spreman za tržišnu utakmicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari