Sindikat Sloga traži bicikle na električni pogon 1Foto: Pixabay/lioneltgta

Sindikat radnika pošte „Sloga“ zatražio je danas nakon najave v.d. direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića da će ta kompanija nabaviti 800 bicikala za dostavu pošiljki, da ti bicikli budu isključivo na električni pogon.

,,Ako je namera iskrena da se poštarima obezbede bolji uslovi za rad, a korisnicima kvalitetnija i brža usluga, smatramo da bicikli moraju biti savremeni, električni, brzi i jaki“, navodi se u saopštenju sindikata ,,Sloga“.

Ističe se da sindikat razume potrebu za ekološkim načinom dostave, ali da su dužni da upozore da korisnici u 21. veku očekuju brze dostave, a ne ljude u godinama, često i bolesne koji će biti primorani da guraju bickl sa hrpom teških pošiljki i paketa pored sebe.

,,Ako je namera da Pošta Srbije nabavi tek poneki bicikl na električni pogon, odnosno da većina bicikala bude manuelna, od kineskog proizvođača i na snagu okretanja pedala – bolje nam nabavite ‘rikše’ da ih vučemo ručno“, ističe se u saopštenju.

Naglašava se da su u brzini isporuke paketa Poštu Srbije davno premašile privatne kompanije i dostavne službe sa vozačima kojima se ,,prećutno i nekažnjeno toleriše jurcanje po drumovima Srbije“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Sindikat Sloga traži bicikle na električni pogon”

  1. Bice na elektricni pogon generisan okretanjem pedala.
    Pa kada se nakupi dovoljno za 5 minuta eto pogona.

  2. Imaju mnogo dobri elekto motocikli u Keniji za 1300 usd. Bio je na AJB prilog o tome. To je jos bolje,radijus kretanja 80km sa punom baterijom. Ali dok god punimo baterije a gorimo ugalj da bi dobili struju,nista od toga,sve isto! Zavaravanje!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.