Sloga: Povećati plate i cenu rada 1

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ zahtražili su danas hitno povećanje plata u javnom sektoru i udvostručavanje trenutne minimalne cene rada i pozvali premijerku Srbije Anu Brnabić da umesto paradnih prezentacija vojnih i policijskih kapaciteta pažnju usmeri ka podizanju ekonomskog statusa svojih građana.

Bez upumpavanja novca i podizanja standarda stanovništva nema zamajca koji će pokrenuti tržište privrede i usluga, a samim tim ni ulaska u punopravno članstvo EU, ocenila je Sloga.

Baziranje ekonomskog rasta samo na štednji u PIO fondu, kroz nezakonito smanjenje penzija i plata u javnom sektoru, nije održivo rešenje, niti će nas EU primiti u svoje članstvo kao siromašnu zemlju, napomenula je Sloga, navodeći Rumuniju kao najboljni primer, gde su plate na zahtev EU utrostručene, posebno u javnom sektoru.

U Srbiji je sve veći problem radna snaga, budući da domaći privrednici, posebno u većim gradovima, ne mogu da nađu radnike koji bi radili za nisku cenu rada, koja se politikom Vlade i predsednika države neprestano forsira, navela je Sloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari