Sprečeno oduzimanje vozila Udruženja CarGo, članovi blokirali Mekenzijevu ulicu 1Foto: I. N.

Članovi Udruženja građana CarGo danas su, oko 20 časova, blokirali deo Mekenzijeve ulice ispred zgrade Komunalne policije u znak protesta protiv desetog pokušaja oduzimanja vozila jednom od njihovih vozača danas u Batajnici.

Oni su ponovili pitanje nadležnima po kom zakonskom osnovu se tom udruženju oduzimaju vozila, koja su privatna svojina.

– Došli smo da izrazimo nezadovoljstvo zbog današnje sramne akcije gradskih organa Komunalne policije, Interventne brigade, saobraćajne i komunalne inspekcije, koji su u Batajnici pokušali da ponovo otmu privatnu imovinu, vozilo članu našeg udruženja koji radi svoj posao pošteno i tako hrani svoju porodicu. Devet vozila je dosada oduzeto, ovo je deseti put da su nameravali da otmu vozilo, bez zakonskog osnova za to. Poražavajuće je što su gazili pravo na rad a danas su počeli da gazite i ljudska prava. Član našeg udruženja Miomir udaren je policijskim vozilom, nakon čega je bio u Urgentnom centru. Naše pitanje je dokle će to trajati i do kad će gradski policajci izigravati kauboje- rekao je ispred sedišta Komunalne policije predsednik tog udruženja Aleksandar Vučić.

On je naveo da su svetla u toj zgradi isključena kada su nezadovoljni vozaci stigli ispred Komunalne policije, te da im je rečeno da ih do sutra niko neće primiti na razgovor.

– Želimo da im poručimo da ćemo dolaziti i sutra i bilo koji drugi dan koliko god bude trebalo, u sve većem broju. Pozivam Javno tužilaštvo da odreaguje i ispita šta se danas dogodilo u Batajnici. Pre osam meseci je oduzeto prvo vozilo, a sudovi i tužilaštvo ćute, iako je zakonski rok mesec dana da odreaguju. Koji su razlozi otimanja privatne imovine i kada će se i jedan postupak pokrenuti? – upitao je Vučić.

On je dodao da gradske institucije „tvrde da rade po zakonu ali se pritom ne pozivaju na konkretan član zakona“ i najavio masovne proteste ukoliko im nadležni ne odgovore i, kako je rekao, „ovo ugnjetavanje ne prestane“.

Vučić je pozvao članove da se mirno raziđu i najavio da će sutradan pokušati da zakažu sastanak u Komunalnoj policiji.

Izbegnut incident

Nakon što se Vučić obratio članovima udruženja i medijima, vozači su krenuli da se razilaze, ali je umalo došlo do incidenta, jer je stiglo jedno policijsko vozilo, a policajac počeo da upisuje brojeve tablica CarGo vozila. Nakon negodovanja članova tog udruženja, policajac se udaljio, a oni su se mirno razišli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari