Stambeno-poslovni kompleks na bivšoj lokaciji Ambasade SAD iduće godine 1Foto: Aleksandar Veljković (arhiva)

Stambeno-poslovni kompleks u centru Beograda „Kneza Miloša Residence“, na mestu gde je ranije bila zgrada Ambasade SAD, biće završen do oktobra iduće godine, najavljeno je danas tokom posete gradilištu ambasadorke Izraela Alone Fišer-Kam.

U okviru tog objekta na oko 5.000 kvadratnih metara, biće 226 stanova i više od 400 parking mesta.Do sada je prodato 70 odsto stanova u izgradnji, a kupci su iz Srbiji i inostranstva.

Glavni izvođač radova je domaća kompanija Energogrup.

To je investicija izraelskog Real Estate konzorcijuma čija je realizacija počela u avgustu prošle godine, a u vrednosti je oko 50 miliona evra.

Predstavnici konzorcijuma kazali su u razgovoru sa ambasadorkom da će dodatno investirati u izgradnju reprezentativnih stambenih i poslovnih objekata u užem centru Beograda, po ugledu na veoma uspešan projekat u ulici Kneza Miloša.

„Ekskluzivni stambeno-poslovni prostor u samom centru grada izazvao je veliku pažnju javnosti i interesovanje kupaca koji žele luksuzni prostor na odličnoj lokaciji. S obzirom na to, i naši sledeći projekti biće u skladu sa zahtevima tržišta – karakterisaće ih visoko kvalitetna gradnja, moderna arhitektonska rešenja, najbolji materijali i tehnička oprema i pažljivo odabrane lokacije“, rekao je Miša Marković u ime Real Estate konzorcijuma.

Investitori objekta u Knez Miloševoj su vlasnici i lokacije bivšeg „Depoa“ u Bulevaru kralja Aleksandra gde će iduće godine početi izgradnju poslovno-stambene zgrade.

„Izraelski investitori u Beogradu rade na izgradnji brojnih objekata i uspeh tih projekata svakako govori da će se obim investicija u budućnosti povećavati. Nama je veoma drago što imamo priliku da posetimo jednu od najluksuznijih i tehnički najbolje opremljenih zgrada koju u Beogradu gradi izraelska kompanija“, izjavila je Alona Fišer-Kam.

Ona je dodala da je za četiri godine koliko je u Srbiji videla mnoge pozitivne promene, među kojima je i razvoj Beograda, čemu su doprinos dale i izraelske firme.

„Poruka svih kompanija iz Izraela je da su došli da ostanu“, rekla je Alona Fišer-Kam i dodala da ih ohrabruje da nastave da investiraju i da realizuju nove projekte.

Istakla da je među firmama iz Izraela koje posluju u Srbiji najviše onih iz oblasti nekretnina i da ih ima sve više i da su zadovoljne realizacijom projekata.

„Izraelske firme ulažu u Srbiji i u drugim oblastima, pre svega u energetici i informacionim tehnologijama“, rekla je Alona Fišer-Kam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari