Stefanović: Putnički avio saobraćaj samo uz specijalnu dozvolu Vlade Srbije 1Foto: BETAPHOTO/ EMIL VAS

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da će se putnički avio saobraćaj u potpunosti ograničiti i da će aerodrom Nikola Tesla raditi samo uz specijalnu dozvolu Vlade Srbije.

„Na njega će moći da sleću avioni sa pošiljkama pomoći i eksperti koji mogu da nam pomognu, svi ostali moraće da se strpe“, rekao je Stefanovi, za TV Prva.

On je rekao da „avionom više neće moći da se sleti na teritoriju Srbije, u smislu putničkog saobraćaja“, komentarišući informaciju medija da se aerodrom Nikola Tesla od podneva u potpunosti zatvara za međunarodni saobraćaj.

Prema njegovim rečima, danas će se razmatrati i mogućnost da se, ako danas Vlada tako odluči, zaustavi putnički saobraćaj kad je reč o ulasku u Srbiju jer apeli nisu urodili plodom.

„Preko 70.000 ljudi u četiri dana je ušlo u Srbiju“, rekao je Srefanović.

Povodom velike sinoćnje gužve na granici sa Mađarskom i pitanja da li su ti građani ušli u Srbiju, on je podsetio na policijski čas i naveo da ih se deo vratio, a deo je ušao.

„Svim tim ljudima se određuje sanitarna mera i oni će morati u samoizolaciju ili karantin“, rekao je Stefanović.

On je rekao da se karantini uspostavljaju od danas, a da se pre toga slalo samo u samoizolaciju.

„Mi karantiski smeštamo samo one koji nemaju prijavljenu adresu, dakle imamo ljude sa našim državljanstvom a prodali su kuće i stanove ili iz nekog drugog razloga nemaju adresu stanovanja u Srbiji. Njih vodimo u karantin“, rekao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari