Stojiljković: UGS Nezavisnost ne podržava saopštenje SES-a 1Zoran Stojiljković Foto: Beta/Milan Obradović

Predsednik sindikata UGS „Nezavisnost“ Zoran Stojiljković izjavio je danas da taj sindikat ne podržava saopštenje Socijalno-ekonomskog saveta Srbije (SES) u kome se pruža podrška svim merama Vlade Srbije i izražava zahvalnost predsednik Vučiću.

On je rekao da nije prisustvovao sednici Kolegijuma SES-a koja je juče održana sa ciljem da se pripremi sednica tog tela, a da je danas dobio saopštenje u kome se konstatuje podrška SES-a svim merama Vlade Srbije.

„Saglasio sam se juče oko izrade saopštenja u kome će se, uz načelu podršku merama Vlade Srbije u borbi protiv pandemije, istaći i kritičke sugestije socijalnih partnera i potreba revitalizovanja socijalnog dijaloga“, naveo je Stojiljković u saopštenju.

Istakao je da je danas dobio saopštenje u kome se „konstatuje podrška SES-a Srbije svim merama Vlade i izražava zahvalnost odlučnosti i naporima predsednika Vučića“.

„O tome koliko sam informisan nije bilo reči na sastanku, a Kolegijum i nema pravo da donosi takve ocene“, naveo je Stojiljković.

Takvo saopštenje, prema njegovim rečima, „protivno je praksi rada SES-a, a kao ključnog organa tripartitnog socijalnog dijaloga u Srbiji ono ga, pre svake meritorne rasprave, faktički svodi na funkciju produžene ruke vlasti“.

Saopštenje se kako je ocenio, kosi i sa stavom Izvršnog odbora UGS „Nezavisnost“, usvojenom u dokumentu, vezanom za dogovor o izlasku iz krize.

„Lojalni smo i u obavezi da slušamo samo interese i glas članstva, zaposlenih i građanki i građana Srbije, a tu obavezu, a pogotovu bez prethodne kritičke i ravnopravne rasprave nemamo prema bilo kojoj vlasti“, naveo je Stojiljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari