Svi smo našli interes 1Foto: M. Pudar

Pokušavamo da poboljšamo komunikaciju između lokalnih firmi, uz želju da one stvaraju nove zajedničke poslove i zato uključujemo fabrike, male kompanije, privredna društva i preduzetnike.

To objašnjava povodom održavanja drugog sajma privrede Zr BizNet Izabela Kiš, izvršna direktorka Unije poslodavaca – Poslodavci Zrenjanina. Cilj je da se pomogne preduzetnicima da se razvijaju i razmenjuju iskustva.

* Zašto je bitan sajam ZR BIZNET, šta provrednici i ne samo privrednici, vec i građani, đaci, zaposleni, mogu očekivati tokom trajanja manifestacije?

– Pre organizacije ove međunarodne manifestacije, postavili smo nekoliko ciljeva koje želimo da postignemo. Glavni cilj je podizanje ukupnog kvaliteta rada i uslova za život u zajednici i promocija privrede Srednjeg Banata. Da bismo ostvarili ovaj cilj, neophodno je bilo da odredimo i specifične ciljeve, kao i aktivnosti koje ćemo preduzeti za njihovo postizanje. U sklopu ovih aktivnosti, privrednici mogu da očekuju mnogobrojna stručna predavanja, prezentaciju fondova za razvoj privrede, prezentaciju IT rešenja u privredi, kao i mogućnost B2B sastanaka, umrežavanja i dodatnih aktivnosti kreiranih na osnovu prošlogodišnje evaluacije potreba privrednika. Građani mogu da pronađu svoj interes u poseti mini sajmu zapošljavanja, ili nekretnina, dok smo za najmlađe spremili poseban program. A mogu, jednostavno, da prošetaju do Hale, ili Karađorđevog parka i opuste se uz zabavan program.

* Koji su to programi osmišljeni za decu, mlade ali i za sve oni koji dolaze a nisu izlagači?

– Građani, nezaposleni, kao i deca, takođe mogu učestvovati, ili posetiti manifestaciju, koja je i za njih pripremila bogat, koristan, ali i zabavan program, kao i vredne nagrade. Mogu posetiti prvu Dečju pijacu, market zanatski proizvoda, na kojem će svoje rukotvorine izlagati preko 50 zanatlija iz cele Vojvodine, isprobati virtuelnu realnost, upoznati se sa procesom rada pojedinih mašina, ostaviti svoj CV na mini sajmu zapošljavanja, upoznati se sa ponudom stanova u izgradnji na mini sajmu nekretnina, ili se zabaviti degustirajući kulinarske specijalitete, iz nekoliko regiona, u Karađorđevom parku, uz muziku „uživo“. Dečju pijacu, koja je zamišljena kao porodično pre podne u parku, uz zabavan program i mnoštvo vrednih nagrada za decu posetioce.

* Šta će ponuditi sastanci B2B, zašto su značajni i zbog čega ste se opredelili kao organizatori za ovaj vid promocija?

– Smatramo da su B2B sastanci izuzetno važan deo manifestacije, s obzirom na to da će u njima učestvovati renomirani privrednici iz cele Srbije, koji će razovarati o konkretnim poslovnim angažmanima i saradnji. Za ovu aktivnost postoji veliko interesovanje, jer donosi vidljive i brze rezultate u uspostavljanju saradnje.

* Koje sadržaje su prošle godine pohvalili privrednici, šta su predlagali da im treba na jednom sajmu privrede?

– Privrednici koji su prošle godine učestvovali na ZrBizNet-u smatraju izuzetno važnim postojanje privrednog sajma u našem gradu, s obzirom na trenutni razvoj privrede u Srednjebanatskom regionu. Na taj način su u mogućnosti da bolje promovišu svoje poslovanje i lakše stupe u kontakt sa ostalim privrednicima, a u ciljuunapređenja poslovanja i proširenja tržišta. Predloge koje smo dobili od njih, u smislu potreba i očekivanja od jednog ovakvog događaja, smo usvojili i implementirali kroz ovogodišnju manifestaciju. Odatle i bogat program koji sam ukratko predstavila na početku.

* Novina je sajam nekretnina, kakvo je interesovanje agenata?

– Tržište nekretnina u Zrenjaninu je u ekspanziji, u smislu novoizgrađenih objekata, neki od njih grade se po savremenim ekološkim standardima i imaju visoku energetsku efikasnost, dok, sa druge strane, u ponudi postoje i stariji objekti. Smatrali smo da bi našim sugrađanima, pogotovo onima koji planiraju osnivanje nove porodice, pomoglo da sagledaju sve ponude na jednom mestu. Na ZrBiznet-u im se, na obostranu korist, nudi mogućnost da se upoznaju sa ponudom najvećih agencija za nekretnine u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari