Telekom Srbija saopštio je juče da se privatizacija Telekoma Srpske sprovodi u skladu sa kupoprodajnim ugovorom i istakao da će ispoštovati sve ugovorne obaveze. Telekom Srbija je u saopštenju odbacio insinuacije u javnosti da neće biti u stanju da ispuni finansijsku obavezu, i istakao da garantuje da će sve svoje obaveze izmiriti u skladu sa ugovorom koji je potpisao sa Direkcijom za privatizaciju Republike Srpske.

Telekom Srbija saopštio je juče da se privatizacija Telekoma Srpske sprovodi u skladu sa kupoprodajnim ugovorom i istakao da će ispoštovati sve ugovorne obaveze. Telekom Srbija je u saopštenju odbacio insinuacije u javnosti da neće biti u stanju da ispuni finansijsku obavezu, i istakao da garantuje da će sve svoje obaveze izmiriti u skladu sa ugovorom koji je potpisao sa Direkcijom za privatizaciju Republike Srpske. Prema Ugovoru, rok za plaćanje iznosa od 646 miliona evra koji je Telekom Srbija ponudio za kupovinu Telekoma Srpska je 30 radnih dana od kada se steknu sva četiri uslova definisana Ugovorom. Regulatorna agencija za komunikacije, kao i Konkurencijsko veće Bosne i Hercegovine su odobrili ovu transakciju i privatizaciju. Očekuje se da će narednih dana biti sazvana Skupština akcionara Telekoma Srpske, kako bi u prvoj polovini maja usvojila novi statut preduzeća i imenovala nove članove Upravnog odbora koje predloži Telekom Srbija. Telekom Srbija očekuje da će uskoro biti ispunjen i četvrti uslov – da nadležne institucije RS ukinu posebne takse na držanje i upotrebu mobilnih telefona.
U ovoj transakciji Telekom Srbije prati jedna od najvećih finansijskih institucija, Siti grupa, što, kako je istaknuto u saopštenju, „dovoljno govori o ozbiljnosti i rejtingu“ Telekoma Srbija. Telekom Srbija je ponovio da će dolaskom u RS nastaviti da unapređuje razvoj telekomunikacione kompanije, kao i kvaliteta i broja usluga. „Telekom Srpske će uz postepeno usklađivanje cena, uvođenje niza novih tehnologija i usluga i agresivnom marketing kampanjom privući nove klijente i obezbediti dugoročan rast i razvoj kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari