Tramvaji “Avenio” iz Šumadije od februara naredne godine 1Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIĆ

Izgradnja dve fabričke hale koje u industrijsko-tehnološkom kompleksu “Majnd park”, u kragujevačkoj radnoj zoni “Sobovica – Lužnice”, za nemački SIMENS gradi “MIlanović industries group”, biće gotova za dve sedmice.

Proizvodnja SIMENS-ovih tramvaja brenda “Avenio” u tim pogonima, prema zvaničnoj najavi., treba da startuje u februaru naredne godone. Prvi kontingent tramvaja marke SIMENS, koji će da izadju iz fabričkoh pogona u Kragujevcu, biće, prema već potpisanom ugovoru, isporučeni nemačkom gradu Bremen.

Generalni direktor “Siemens-a” u Srbiji, Udo Ajhlinger upravo je Radio televiziji Kragujevac izjavio je da će izgradnja proizvodnih hala za tu kompaniju u “Majnd parku” biti završena u narednih petnaestak dana, nakog čega počinju obuke za zaposlene.

Podsetivši da fabrika “MIlanović inženjering”, koja je takodje locirana u zoni “Sobovica – Lužnice, i koju je “Siemens” preuzeo početkom prošle godine, proizvodi komponente za šinsku industriju, Ajhlinger je kazao da se od 2020. očekuje početak proizvodnje i finalnog proizvoda. Ustvrdio je, pritom, da su za proizvodnju savremenih šinskih vozila, kakvi su tramvaji brenda “Avenio”, neophodni kvalifikovani radnici, a pre svega mladi i obrazovani inženjeri.

-Danas zapošljavamo potpuno drugačije generacije nego, na primer, pre 20 godina. Smatram da je okruženje ovde u Kragujevcu posebno dobro, da se temeljno započne i nastavi karijera u inženjerskoj industriji. Imamo sjajne inženjere, imamo dobru saradnju sa univerziteta, veoma blisku vezu sa fakultetima, pa ako ste željni da započnete karijeru ovo je najbolje mesto na kome možete biti, izjavio je Udo Ajhlinger.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari