Turistička organizacija Zlatibora pozvala Šumadince da letuju na toj planini, cene nepromenjene 1Zlatibor Foto: Nenad Kovacević

Turistička organizacija (TO) Zlatibora pozvala je goste iz Šumadije da ovoga leta posete tu planinu koja je obogatila svoju turističku ponudu, a zadržala cene na prošlogodišnjem nivou.

Pod sloganom „Zlatibor – Otkrijte gde počinje vaša priča“, turistički poslenici sa Zlatibora najavili su, na predstavljanju turističke ponude u Kragujevcu, da je na najposećenijoj planini Srbije sve spremno za letnju turističku sezonu.

„Od ove sezone turisti mogu uživati na obnovljenom Kraljevom trgu, pored najlepšeg jezera u centru, u pogledu iz kabina najduže panoramske gondole koja je spojila središte planine s najvišim vrhom Tornikom“, rekao je Miloš Planić iz TO Zlatibor.

Prema njegovim rečima, „Gold gondola“ je posebna atrakcija, jer pruža nezaboravan doživljaj tokom vožnje iznad živopisnih zlatiborskih proplanaka i Ribničkog jezera, koja traje 25 minuta“.

Novi sadržaj je, naveo je, i veliki hotelsko-apartmanski kompleks podignut uz Kraljev trg na oko 40.000 kvadrata.

Dodao je da od davnina zdravlju pogoduje vazdušna banja Zlatibor i da su odlični uslovi za pešačenje, kupanje, kampovanje, sportske pripreme, paraglajding, planinski biciklizam, jahanje konja, vožnju kvadova, streličarstvo.

U turističkoj ponudi Zlatibora je i Stopića pećina, Kaubojski grad “El Paso siti“, Dino park, centar “Tornik“, Avantura park, vodopad u Gostilju, Muzej “Staro selo“ u Sirogojnu, Boškova voda u Ljubišu i drugo.

Cene boravka i usluga nisu menjane u odnosu na ranije godine. Na Zlatiboru ima smeštaja za svaki džep, od vrhunskog u elitnim hotelima do udobnih pansiona, privatnih apartmana i seoskih turističkih domaćinstava gde se može boraviti po povoljnim cenama.

Planić je rekao da cene boravka i usluga nisu menjane u odnosu na ranije godine i da su „za svačiji džep“.

On je naveo da je noćenje u domaćoj radinosti od 800 do 3.500 dinara, a najam kuće od 1.800 do 6.000 dinara.

U seoskim turističkim domaćinstvima noćenje je od 800 do 1.800 dinara, a polupansion staje od 1.500 do 2.900 dinara.

Cena noćenja sa doručkom u hotelskim sobama kreće se od 2.000 dinara, u objektu sa dve zvezdice, do oko 9.000 dinara u hotelu sa četiri zvezdice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari