Predsednik Srbije Boris Tadić sastao se juče sa predstavnicima koncerna Bambi-Banat povodom obeležavanja 40 godina postojanja te kompanije. Kako se navodi u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije, tokom susreta predstavnici tog koncerna zdrave hrane predstavili su srpskom predsedniku rezultate rada kompanije i buduće planove.

Predsednik Srbije Boris Tadić sastao se juče sa predstavnicima koncerna Bambi-Banat povodom obeležavanja 40 godina postojanja te kompanije. Kako se navodi u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije, tokom susreta predstavnici tog koncerna zdrave hrane predstavili su srpskom predsedniku rezultate rada kompanije i buduće planove. Precizira se da je uručena i plaketa povodom jubileja kompanije. Prema podacima Beogradske berze, akcijama koncerna Bambi-Banat juče na berzi trgovalo se za 23.483 dinara, a postojeća zarada po akciji (EPS) te kompanije je 568,1 dinar.
Beograd – Energetska kompanija EFT saopštila je da se Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) složila da je francuski Alstom dao najbolju ponudu na tenderu za izgradnju Termoelektrane (TE) Stanari kod Doboja. Kako se navodi, u pretkvalifikacionom tenderu, koji je za potrebe EFT Grupacije objavljen na sajtu EBRD-a 10. septembra, bile su pozvane sve zainteresovane kompanije koje su sposobne da izgrade TE Stanari po principu „ključ u ruke“. Prema rečima direktora za komunikacije EFT Nenada Savića, na tenderu je interesovanje iskazalo ukupno devet kompanija, a nakon detaljnog razmatranja odlučeno je da je najbolja bila ponuda francuskog Alstoma. „EBRD se složio sa našim izborom i to je veoma važna vest, jer značajno približava tu banku učešću u finansiranju projekta i samim tim vodi zatvaranju celokupne finansijske konstrukcije“, naglasio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari