Agencija za privatizaciju Srbije objavila je juče prospekt za privatizaciju 70 odsto kapitala beogradskog preduzeća za trgovinu nakitom Zlatarna internacional radi prikupljanja podataka o broju zainteresovanih kupaca. Ukupna imovina tog preduzeća krajem prošle godine procenjena je na 12,3 miliona dinara (156.

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je juče prospekt za privatizaciju 70 odsto kapitala beogradskog preduzeća za trgovinu nakitom Zlatarna internacional radi prikupljanja podataka o broju zainteresovanih kupaca. Ukupna imovina tog preduzeća krajem prošle godine procenjena je na 12,3 miliona dinara (156.899 evra), od čega je obrtna imovina 2,8 miliona dinara (35.481 evro), navodi se u prospektu. Poslovni prihodi od 3,9 miliona dinara (47.429 evra), bili su manji od poslovnih rashoda od 5,3 miliona dinara (63.230 evra), što znači da je Zlatarna internacional poslovnu godinu 2006. završila sa gubitkom od 1,4 miliona dinara. Zlatarna internacional poseduje tri lokala u centru Beograda ukupne površine 137 kvadratnih metara, a zapošljava tri radnika od kojih je jedan sa visokom stručnom spremom. Pisma o zainteresovanosti za imovinu ovog preduzeća, dostavljaju se obavezno Agenciji za privatizaciju u roku od sedam dana od objavljivanja prospekta.
Beograd – Banka Inteza u Srbiji objavila je da je u prošloj godini ostvarila profit od 1,3 milijarde dinara, što je oko 24 odsto, odnosno 400 miliona dinara manje nego u 2005. godini. Ukupna aktiva banke povećana je u prošloj godini za 43 milijarde dinara, na 125 milijardi dinara, navodi se u finansijskom izveštaju o poslovanju banke. Inteza je u 2006. godini više od šest puta povećala plasmane bankama, na ukupno 3,3 milijarde dinara, dok su plasmani klijentima povećani za oko 33 odsto, na 55,4 milijarde dinara. Ukupne obaveze Banke Inteza na kraju prošle godine iznosile su 113 milijardi dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari