U Nišu položen kamen temeljac za izgradnju 190 stanova 1Foto: BETAPHOTO/ SASA ĐORĐEVIĆ/MO

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas označila početak gradnje 190 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u niškom naselju „Stevan Sinđelić“.

Brnabić je istakla da će u Nišu biti izgrađeno 2.400 jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, od ukupno 8.022 koliko će ih biti izgrađeno u celoj Srbiji.

„Krenuli smo sa projektom izgradnje stanova kako bi se na konkretniji način zahvalili pripadnicima snaga bezbednosti koji rade najteže i najopasnije poslove i spremni su da rizikuju svoje živote da bi sačuvali bezbednost građana Srbije“, kazala je Brnabić.

Ona je podsetila da je u naselju „Stevan Sinđelić“ novembra postavljen kamen temeljac za izgradnju Naučno-tehnološkog parka i najavila da će početkom aprila na tom prostoru početi i izgradnja multifinkcionalne laboratorije Elektronskog fakulteta.

„Otprilike u isto vreme kada se inovativne kompanije budu useljavale u Naučno-tehnološki park, u nove stanove useliće se pripadnici snaga bezbednosti i njihove porodice“, kazala je Brnabić.

Prema njenim rečima, multifunkcionalna laboratorija biće izgrađena po originalnom projektu koji je urađen ali nije realizovan još 1975. Laboratorija bi, dodala je, trebalo da bude završena u mandatu ove vlade.

Brnabić je podsetila da je u Nišu izgrađen savremeni Klinički centar i najavila dalji razvoj niškog aerodroma.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da će za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti u Nišu iz državnog budžeta biti izdvojeno 800 miliona dinara, a stanovi će biti završeni za 12 meseci.

„Grad je preuzeo obavezu da, paralelno sa izgradnjom stanova, izgradi nedostajuću komunalnu infrastrukturu – toplovodnu mrežu, saobraćajnice, vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Završili smo javne nabavke i uradili projekte tako da će ti poslovi vrlo brzo krenuti“, istakao je Bulatović.

On je kazao da će se izgradnjom stanova za pripadnike službe bezbednosti stvoriti uslovi da deo prostora kasarne „Stevan Sinđelić“ koji se nalazi u centru naselja  bude iskorišćen za izgradnju vrtića i manjih sportskih terena.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministarka pravde Nela Kuburović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari