U "Suboticatransu" vozači štrajkuju bolovanjem 1Foto: RTV

Polovina vozača „Suboticatransa“, njih 73, zvanično je na bolovanju, a nezvanično u tihom štrajku zbog malih plata. Radnici su nezadovoljni platama i uslovima rada, dok poslovodstvo nije u mogućnosti da ih poveća s obzirom da su javno preduzeće u kojem su zarade zamrznute.

Tim povodom, predsednik SVM Ištvan Pastor ocenio je da faza zamrzavanja plata i zabrane zapošljavanja u javnom sektoru treba da se završi jer je „situacija neodrživa“.

„Postoje problemi u sistemu javnih preduzeća, poput ovih u „Suboticatransu“, bez obzira da li je reč o epidemiji ili o tome da mnogi odlaze i nema ko da udovolji potrebama građana, to je neodrživo. Problemi su vidljivi i na čistoći grada, nismo toliko siromašni, da bi bilo ovako prljavi, ne sećam se da je grad bio ovako zapušten. Ne radi se tu o tome da li direktor pripada nekoj partiji, već da je preduzeće razgrađeno. Potrebno je ljudima podići plate, neće to odmah biti koliko ljudi očekuju, ali ova situacija je neodrživa“, ocenio je Pastor u intervjuu subotičkom mađarskom radiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari