Ugostitelji u Čačku protestovali zbog ograničenja rada u vanrednoj situaciji 1Ilustracija Foto: EPA-EFE/ JANERIK HENRIKSSON

Više desetina čačanskih ugostitelja protestovalo je večeras ispred zgrade lokalne Skupštine zbog odluke gradskih vlasti da se u okviru mera vanredne situacije u tom gradu ograniči radno vreme ugostiteljskih objekata do 20 časova.

Ugostitelji koji su protestovali rekli su novinarima da će ta odluka dovesti do zatvaranja velikog broja ugostiteljskih objekata u Čačku.

Oni ističu da se njima niko ne obraća niti ih zove na sastanke kada donose tako važne odluke od kojih zavisi njihovo poslovanje.

Ugostitelji ocenjuju da je mera o ograničavanju rada ugostiteljskih objekata do 20 časova „katastrofalna“ za sve ugostitelje i pitaju kako u drugim gradovima ugostitelji mogu da rade do 23 časa.

Posebno nezadovoljstvo ispoljili su vlasnici sala za proslave koji kažu da zbog vanrednih situacija zakazuju pa otkazuju proslave.

Ugostiteljima koji su protestovali večeras u Čačku nije se obratio niko od nadležnih organa i oni su se posle kraćeg vremena razišli.

U Čačku je u petak, 3. jula proglašena vanredna situacija zbog povećanog broja zaraženih korona virusom i u okviru niza mera doneta je i odluka o ograničavnaju rada restorana, kafana i kafića do 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari