Ugostitelji u Čačku protestovali zbog ograničenja rada u vanrednoj situaciji

Ostavite komentar


  1. U Belgiji su ugostiteljima smanjili porez sa 20% na 6%. I pomogli.
    Kad se hoće i ima razuma, može se….

    1. gde je srbija agde belgija! belgija je industrijska drzava, sa proizvodnjom i izvozom. srbija nema nikakvu ekonomiju i ona se usutini finacira kroz placanje pdv-a

  2. Podrska.Dogovorite se sa svim ugostiteljima iz cele Srbije i dodjite ispred skupstine Srbije.Inace,propadate totalno.

  3. Vkasnici sala za proslave su bas pogodjeni…ne mogu da uzimaju nekoliko hilkada eura za dan…a na pamet im ne psda sto se na proslavama i svadbama najvise ljudi i zaraze…sta to njih briga!

  4. Kod nas je lecenje za dzabe a i ulaganja u zdravstvo od strane poreskih obveznika je minimalno zato treba raditi kako drzava kaze . Kakvo je zdravsto u zapadnim drzavama i koliko gradjani ulazu u njega neka novina Danas da opsirniji i detaljniji prikaz , cisto da se uporedi .

  5. Brvo za ugostitelje.Naravno da treba da se bune,niko njima ne može zabraniti da crknu od tamo neke korone.Imaju pravo da crknu od čega hoće a isto važi i za njihove goste.Ima da pocrkaju od čega hoće i država nema pravo da im to brani,nije demokratski.Zato gospodo pocrkajte.

  6. …“ Posebno nezadovoljstvo ispoljili su vlasnici sala za proslave“… A kako bi organizovali proslavu u sali sa minimum 100-200 ljudi? Zamislite jelo, piće, muzika, veselje… i to sve na bezbednom rastojanju sa sve zaštitnim maskama na licu. Ja mislim da je to nemoguće. Restrikcije moraju da se uvedu, a sa druge strane (kako reče neko ovde) država bi morala vlasnicima ako ne da ukine, onda bar da umanji poreze na neku razumnu, i po ugostitelje održivu meru. Tačno je da će manje novca da se „sliva“ u državnu kasu, ali zato mogu da se smanje plate u „državnom sektoru“ i javnim preduzećima. Ipak su privatnici ti koji „pune kasu“, a zauzvrat ne dobijaju ništa. To zna svaki privatnik koji je „imao posla“ sa državnom birokratijom počev od opštine pa do raznih ministarstava. Čekanje, neljubaznost, „probijanje rokova“, „fali vam još jedan papir“ i sl.

  7. Kolika su ulagnja u zdravstvo u zapadnim drzavama a kolika su kod nas , ako ce kafici da doniraju novac za lecenje obolelih onda je sve u redu, ali ako nece slusaj sta ti kaze drzava toga se pridrzavaj a da je mladji svet odgovorniji prema sebi i pametaniji ne bi ni odlazio tamo ili mozda i bi ali u drasticno smanjenoj poseti ali pod strogim pravilima zastite . Trebalo bi malo vise da se pise koliko eulaze u zdravstveni sistem od strane gradjana u nekim zapadnim drzavama u Evropi da se napravi poredjenje sa Srbijom . Ovde bi svi hteli nesto za nista . Uostalom kako ce da piju kapučino ako imaju masku na licu , svaki cas da sklanjaju masku , pa to je smesno a i gubi se predivni ukus kapučina, naravno kod onih koji umeju da ga naprave .

    1. I da plate lecenje za svakog ko se zarazio kod njih u kaficu. da li bi pristali ?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.