UGS Nezavisnost: Neuspešni pregovori u RTB Bor, sindikalci planiraju proteste 1Foto: G. Tončev Vasilić/Serbia Zijin Copper DOO

Teški pregovori sindikata sa poslovodstvom Kompanije Ziđin Copper Serbia, nekadašnji RTB Bor, o zaključenju kolektivnog ugovora nisu uspeli, navodi se u današnjem zajedničkom saopštenju šest sindikalnih organizacija borskog metalurškog kompleksa.

Kako je naveo UGS Nezavisnost, predstavnici šest sindikata održaće sutra, sreda, u 15.00 časova, ispred zgrade Generalne direkcije kompanije u Boru, konferenciju za novinare na kojoj će saopštiti razloge neuspešnih pregovora.

Prema nezvaničnim informacijama, očekuje se da sindikalci  saopšte i odluku o zajedničkim protestima.

Konferenciji će prisustvovati i predstavnici centrala UGS Nezavisnost i Saveza Samostalnih sindikata.

Menadžment Kompanije Ziđin Copper Serbia, koja je vlasnik nekadašnjeg RTB Bor od kraja 2018. godine, nedavno je predložio novi kolektivni ugovor, koji su sindikati ocenili kao nepovoljan po radnike.

Sindikati su upozorili da se predlogom novog kolektivnog ugovora predviđa smanjenje iznosa za topli obrok, smenski rad, regres, minuli rad, kao i iznosi za solidarnu pomoć kod smrtnog slučaja člana porodice, za rođenje deteta, te da se uskraćuju uslovi rada sindikalnih organizacija u kompaniji, navela je UGS Nezavisnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari