Uručene nagrade Privredne komore Srbije 1Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Privredna komora Srbije (PKS) uručila je danas tradicionalne godišnje nagrade u četiri kategorije, a dobili su ih 16 preduzeća, 13 pojedinaca, 11 kompanija i jedan novinar kao najbolji nosioci privrednog razvoja Srbije.

Jubilarne nagrade dobili su za 50 godina poslovanja Koncern Bambi Požarevac, Aerodrom Nikola Tesla za 55. godina rada i Poliester grupa Priboj.

Za 60 godina poslovanja nagrađene su EKO-LAB Padinska Skela. i Javno komunalno preduzeće Vodovod Zaječar, za 65 godina kompanija Zdravlje Aktavis, a Beogradsjki sajam za 80 godina poslovanja.

Tri kompanije iz Subotice slave jubileje od veka i više – 100 godina poslovanja „Pionir“, 120 godina Javno preduzeće Subotica trans i 150 godina poslovanja štamparija Rotografika Subotica. Jubilarnu nagradu osvojila je za 105 godina rada šećerana iz Crvenke.

U kategoriji za doprinos informisanju javnosti o poslovanju privrede i PKS nagrađen je direktor informativnog TV O2 Zoran Baranac.

Za rezultate u privređivanju nagrađeni su Abdula Salihu osnovač preduzeća Vijator Aliđerice iz Preševa, direktor DP Rudnik i flotacija Rudnik Aco Ilić, generalni direktor u Prvoj Petoletki Namenska Anđelka Atanasković, direktor kompanije Bosis Valjevo Bogoljub Pantelić, generalni direktor Harder Digital Sova Niš Branislav Brindić, generalni direktor kompanije IGB Automotive Comp Inđija Dalibor Berić.

Nagrađeni su i direktor JP Službeni glasnik Jelena Trivan, vlasnik FPM Agromehanike Boljevac Ljubinko Gobeljić, direktor Jasmil Arilje Milan Lončarević, suvlasnik Almeksa Pančevo Miroslav Aleksa, direktor Eko-Laba iz Padinske Skele Snježana Pupavac, generalni menadžer kompanije Kuper tajer i rabez iz Kruševca Timoti Griliot i savetnik direktora kompanije Meteh Smederevo Vojislav Jovanović.

Među nagrađenim privrednim pdruštvima za ostvarene rezultate u privređivanju je Fabrika opreme i mašina Goša Smederevska Palanka.

Nagrade su uručene i Eliksir grupi Prahovo, Fabrici kartona Umka, Fabrici čarapa Falke Leskovac, Grundfos Inđija, Industriji mesa Bačka Topola i preduzeću YU Agent Bezdan.

Nagrađeni su i Le Belier Livnica Kikinda, Leoni Prokuplje, Meser Tehnogas, Milkop Raška, NIS Novi Sad, Peštan Bukovik, Tigar Pirot, Trajal Kruševac i Zorka-Keramika Šabac.

U ime nagrađenih se zahvalio v.d. direktora Beogeradskog aerodroma Saša Vlaisavljević, koji je predočio da do kraja godine aerodroma Nikola Tesla očekuju rekord od 5,4 miliona putnika i profit između 28 i 29 miliona evra.

Naš profit je okvirno kao svih aerodroma u regionu zajedno, naglasio je on i predočio da su za četiri godine uložili šest miliona dinara svojih sredstava.

Vlaisavljević je predočio da je vrednost akcija Aerodroma na berzi četiri puta veća nego pre četiri godine.

Predsednik PKS Marko Čadež je rekao novinarima da je danas Skupština PKS usvojila Program rada za 2018, koji sadrži kako će se Komora boriti se za interese kompanija i privrednika.

Direktor kompanije „Pionir“ Miroljub Aleksić je rekao da je konditorska industrija najvitalniji deo privrede Srbije, koja ima proizvođače koji se mere sa najboljim u svetu.

To je izvozno orjentisana priveredna grana koja povlači robu od njive do gotovog proizvoda i hrani i više od 30.000 porodica, ukazao je Aleksić.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari