Uspostavljena saradnja Čajetine i grčke opštine Istiaia - Edipsos 1Potpisivanje Povelje o saradnji

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i predsednica opštine Istiaia – Edipsos Eleni Eftatiu potpisali su danas Povelju o uspostavljanju saradnje između te dve opštine.

Poveljom je predviđeno da, na ravnopravnoj osnovi, uz uzajamnu korist i u cilju obostranog prosperiteta, dve opštine razvijaju saradnju u turizmu, kulturi, obrazovanju, sportu i drugim oblastima.

Izrazivši zadovoljstvo „početkom lepe i dugoročne saradanje“, gošća iz Grčke je objasnila da „postoje različite mogućnosti za saradnju sa Čajetinom, prvenstveno u oblasti turizma, poljoptivrede i sporta“.

Navodeći da je saradnja pokrenuta posredovanjem Ambasade Grčke u Beogradu, Milan Stamatović je objasnio da dve opštine imaju dosta toga zajedničkog i istako da se nada dugoročnoj i uspešnoj saradnji.

– Siguran sam u to da će, pored razmene opštinskih delegacija, biti zastupljena razmena iskustava iz oblasti turizma, ekonomije, kulture, jer dva naroda nikada nisu prekidala svoje veze kroz istoriju. Od grčkog naroda smo dobijali pomoć u teškim trenucima i naši studenti su stipendirani, poručio je Stamatović i posebno se zahvalio Vladi Grčke na donaciji za izgradnju stanova za izbegla i raseljena lica u Čajetini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari