Uveden stečaj u još jednu Kneževićevu banku 1Foto: Wikipedia

Centralna banka Crne Gore odlučila je da uvede stečaj u Atlas banku, nakon što nije uspela dokapitalizacija vredna 22 miliona evra.

Ovo je druga banka u vlasništvu Duška Kneževića, za kojim je raspisana Interpolova poternica, u koju se uvodi stečaj. Prethodno je stečaj uveden u Invest banku Montenegro.

Ukupni depoziti Atlas banke u kojoj je danas uveden stečaj iznose 189,9 miliona evra, od čega 89 miliona spada u garantovane depozite do 50.000 evra.

Garantovani depoziti će biti isplaćeni gradjanima iz Fonda za zaštitu depozita.

Guverner CBCG Radoje Žugić je na konferenciji za novinare rekao da se stečaj uvodi nakon što je banka prikazala gubitak od 15 miliona evra te da je banka nesolventna.

Iz Atlas grupe su juče saopštili da bi eventualni stečaj u Atlas banci bio poguban te da bi imao dalekosežne posledice za bankarski sistem i javne finansije Crne Gore.

Direktor Fonda za zaštitu depozita Predrag Marković je nekoliko puta ponovio da u slučaju da Atlas banka ode u stečaj Fond ima dovoljno novca za isplatu garantovanih depozita, te da bankarski sistem neće biti ugrožen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari