Veći budžet za poljoprivrednike 1

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović obišao je u utorak poljoprivredna gazdinstva na teritoriji opštine Novi Bečej i tom prilikom najavio da je Ministarstvo za ovu godinu izdvojilo mnogo veći budžet za pomoć poljoprivrednicima nego ranije.

– Radićemo na unapređenju stočarstva pošto nam je to jedan od prioriteta za 2019. godinu. Takođe prioritet su i mladi poljoprivredni proizvođači. I ove godine za njih imamo grantove za početak poljoprivredne proizvodnje. Imaćemo i poseban fond za kupovinu poljoprivrednog zemljišta sa namerom da podstaknemo mlade ljude da kupuju obradivu zemlju i ostaju u selima – kazao je ministar.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević izjavio je da je mladim poljoprivrednicima pre svega potrebna finansijska pomoć kako bi opstali.

– Mi smo pokrenuli program za mlade poljoprivrednike do 40 godina za započinjanje Agro biznisa. U odnosu na zatečeno stanje 2016. godine, za gotovo 50 odsto smo povećali nivo novca namenjen za subvencionisana gazdinstva – rekao je Radojević. Opština Novi Bečej takođe je izdvojila tri miliona dinara za lokalna poljoprivredna gazdinstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari