Veliki korak za učenike i sportiste 1

Meštani mesnih zajednica Zminjak i Skrađani su na decembarskom neposrednom izjašnjavanju odlučili da se 2,5 miliona dinara od poreza na imovinu opredeli za prvu fazu izgradnje balon sale pored osnovne škole u Zminjaku.

U julu je izliven temelj, a nedavno je završeno postavljanje metalne konstrukcije za ovaj objekat.

Sa meštanima Zminjaka o dinamici radova i planovima za sledeće neposredno izjašnjavanje razgovarali su gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sa saradnicima na projektima koji se finansiraju iz poreza na imovinu.

Gradonačelnik Zelenović je istakao da svako neposredno izjašnjavanje sa sobom donosi dosta dobrih i konstruktivnih ideja o kojima Šapčani glasaju, a da je gradnja balon sale u Zminjaku jedna od najoriginalnijih. On je napomenuo da kada ljudi slobodno odlučuju o svom novcu, nikada ne mogu da pogreše ili da donesu lošu odluku.

– Meštani Zminjaka su jednoglasno odlučili da je školska balon sala ono što im je najpotrebnije. Danas svi imamo zadovoljstvo da vidimo da se ta sala gradi predviđenom dinamikom. To je i najbolji dokaz da se novac od poreza na imovinu troši onako kako su građani odlučili. Zato i pozivam sve Šapčane da se upišu u spiskove i da, kada dođe vreme, glasaju šta je to što je potrebno da se radi u mestu u kom žive. Sve ono što bude izglasano, garantujem kao gradonačelnik, biće i urađeno. Novca ima dovoljno, tačno onoliko koliko su sugrađani uplatili poreza, rekao je gradonačelnik i najavio novo neposredno izjašnjavanje u sedam mesnih zajednica u nedelju, 16. septembra.

Dragan Stanković, odbornik u Skupštini grada Šapca i meštanin Zminjaka, istakao je da izgradnja balon sale veoma važna za decu i omladinu u ovom selu i dodao da je ponosan što izgradnja balon sale za fizičko napreduje dogovorenom dinamikom.

– Zahvaljujući odluci Grada Šapca da se vrati novac prikupljen od poreza u Zminjaka, mi danas gledamo kako se gradi sala za našu decu. Grad Šabac se bavi ozbiljnom politikom koja se zasniva na idejama i realizaciji tih ideja. Politika u Srbiji je, nažalost, neozbiljna politika, ali Grad Šabac sebi nije dozvolio takav usud, već sprovodi politiku u kojoj daje građanima mogućnost da više odlučuju, podvukao je Stanković.

Vladimir Simović, direktor OŠ „Jovan Cvijić“ u Zminjaku, kaže da je za svaku obrazovnu ustanovu, a naročito jednu osnovnu školu u selu, veoma značajno da se obezbede dobri uslovi za fizičku aktivnost dece. On se u ime učenika i zaposlenih u OŠ „Jovan Cvijić“ u Zminjaku zahvalio svima koji učestvuju u izgradnji sale za fizičko.

U nedelju glasanje u sedam MZ

U nedelju u sedam seoskih mesnih zajednica meštani odlučuju o projektima vrednim 11,2 miliona dinara. Najviše sredstava opredeljeno je za puteve, kao i za uređenje domova kulture. U ovom drugom ciklusu referendumi se održavaju u svim mesnim zajednicama, gradskim i seoskim, a odlučuje se o projektima vrednim dva miliona evra.

Projekat„Razvoj Šapca po meri građana”se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Grada Šapca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji  je dodelio sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari