Veliki prostor za zajedničko investiranje Srbije i Crne Gore u obnovljive izvore energije 1Foto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i predsednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutin Đukanović razgovarali su danas u Beogradu o mogućnosti produbljivanja ekonomske saradnje dve zemlje, posebno u oblasti energetike, saopštilo je ministarstvo.

Oni su se posebno osvrnuli na potrebu zajedničkog planiranja i investiranja u obnovljive izvore energije, istakavši važnost zajedničkog i koordiniranog delovanja na temeljima Zelene agende za Zapadni Balkan, koja je utvrdjena u okviru Berlinskog procesa.

Đukanović je Selakovića informisao o rezultatima višednevne posete Beogradu, tokom koje se sastao sa članovima Vlade Srbije, rukovodstvom Elektroprivrede Srbije i Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“.

On je istakao kompatibilnost energetskih sistema Srbije i Crne Gore i značaj regionalnog povezivanja sistema, vodeći računa o energetskoj bezbednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari