Viz er: Stiže novi Erbas 1Foto: Viz er

Lou kost kompanija Viz er planira proširenje poslovanja u Srbiji uvođenjem još jednog aviona u saobraćaj i četiri nove linije.

Generalni direktor Viz era Jožef Varadi izjavio je na konferenciji za novinare u Beogradu da će taj niskotarifni avio-prevoznik u svoju operativnu bazu u srpskoj prestonici uvesti drugi avion – Erbas A320.

Od maja sledeće godine, Viz er će uvesti i četiri nove linije iz Beograda – do Fridrihšafena, Hanovera, Nirnberga i Malte, naveo je Varadi.

Prema njegovim recima, uvođenje novog aviona u beogradsku bazu je investicija od 100 miliona dolara, što će omogućiti otvaranje 36 novih radnih mesta.

„Dokaz naše posvećenosti Srbiji je i uspostavljanje saobraćaja sa drugog srpskog aerodroma u Nišu“, naveo je Varadi i dodao da će uvođenjem novih linija, Viz er leteti iz Srbije na 20 destinacija u sedam zemalja.

Na pitanje da li i dalje smatraju da su takse i troškovi na Beogradskom aerodromu visoki zbog čega su se pre dve godine zbog toga i smanjili obim saobraćaja, Varadi je odgovorio potvrdno.

„Da li troškovi mogu da budu niži – da i tada bi promet bio veći, ali mi smo respektabilna kompanija i ne možemo da ignorišemo potražnju“, kazao je on.

Varadi je naveo da su u Viz eru veoma zadovoljni uslovima poslovanja u Nišu i da je potražnja za letovima sa aerodroma Konstantin Veliki nadmašila očekivanja.

U tom smislu nije isključio mogućnost da Niš postane nova baza te kompanije u Srbiji, ali će to zavisiti od potražnje i troškova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari