Vlada Srbije: Pravo prijave za 3.000 RSD imaće stariji od 16 godina, rok 15. jun 1Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIĆ

Vlada Srbije je saopštila da, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, priprema „odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti kovid-19“, piše N1.

„Na predlogu tog rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja. Građani će u u narednim danima biti informisani na koji način će se za tu pomoć prijavljivati“, saopštila je Vlada Srbije, piše N1.

U saopštenju se navodi da će svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja imati pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina, navodi se u saopštenju.

„Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć, nije bitno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, AstraZeneka i Sputnjik V“, saopšteno je.

Vlada Srbije je još jednom apelovala na sve građane da se vakcinišu protiv zarazne bolesti kovid-19, „prvenstveno zarad zaštite sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih“.

„Vakcinacija je jedini put do povratka životu kakav pamtimo pre 2020. godine i pandemije koronavirusa“, saopštila je Vlada Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je jutros na televiziji Pink da će za sve građane koji su vakcinisani od države stići još jedan dodatna finansijska pomoć, a to je dodatnih 3.000 dinara.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Vlada Srbije: Pravo prijave za 3.000 RSD imaće stariji od 16 godina, rok 15. jun”

  1. Uvek je tako bilo, ovi ljudi sto su savesni i na vreme nesto urade uvek ispadnu budale a ovi sto vas ignorisu njih uvek nagradite!Mi koji smo se na vreme vakcinisali smo obicni glupani!!! E ovo je zadnji put da sam savstan gradjanin!!!

  2. Još plus 3000 din. do kraja maja meseca rekao Vučić za sve one koji su se vakcinisali! A vala i treba, prava stvar!

  3. Sto prijavljivanje? Pa svi smo ubaceni u kompjuter onda kad smo se vakcinisali

    • Moraš da se izjasniš gde želiš da ti uplate novac, zato prijava…kako drugačije da ti uruče?X D na kućnu adresu u plavoj koverti?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.