Vlada usvojila Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije 1Sa ranijih sednica Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Vlada Srbije usvojila je danas Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije sa akcionim planom za njegovo sprovođenje 2019. i 2020. godine.

Na sednici je, kako se navodi u saopštenju Vlade, usvojen i akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja interne finansijske kontrole u javnom sektoru u Srbiji, do kraja 2020. godine.

Vlada je usvojila i izmene Zakona o zapošljavanju stranaca kojima je predviđena mogućnost davanja radne dozvole na osnovu odobrene vize za duži boravak po osnovu zapošljavanja.

Kako se navodi u saopštenju, usvojen je i zaključak o usvajanju Akcionog plana za pregovaračko poglavlje 22- Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata u pristupnim pregovorima Srbije sa Evropskom unijom.

Na sednici je doneta i odluka o osnivanju Akademije vaspitačko-medicinskih strukovnih studija čije će sedište biti u Kruševcu, koja će omogućiti integraciju Visoke škole za vaspitače u Кruševcu, Visoke medicinske škole u Ćupriji i Visoke škole za vaspitače u Aleksincu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari