Vučević: Najbolje bi bilo srušiti Spens i izgraditi manji 1

JP „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ (Spens) je 2017. godinu završio sa gubitkom od čak 307 miliona dinara, dok je minus iz prethodnih godina veći od 719 miliona, prenosi Radio 021.

Gradonačelnik Miloš Vučević smatra da bi bilo najbolje srušiti postojeći objekat i izgraditi „manji, funkcionalniji, ekonomičniji i efikasniji“.

„Sportski i poslovni centar Vojvodina“ je u prethodnom periodu, uz JKP „Stan“ i Apoteku „Novi Sad“, pominjan kao preduzeće za koje bi trebalo da se pronađe javno-privatni partner, podseća 021.rs. Krajem juna, gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je da će Grad testirati tržište, kako bi proverio da li postoje zainteresovane privatne kompanije koje bi ušle u takav projekat.

Ipak, finalno rešenje za Spens u gradskoj upravi još uvek ne postoji. Jedna od ideja bila je da se postojeći objekat JP „Sportskog i poslovnog centra Vojvodina“ sruši, a da se izgradi novi, koji bi bio „manji, funkcionalniji, ekonomičniji i efikasniji“.

Po Vučevićevim rečima, potreban je dogovor oko toga da li će se Spens finansirati iz budžeta grada, i šta bi se u tom slučaju finansiralo manje, odnosno šta se ne bi finansiralo, ili će se rešenje naći u javno-privatnom partnerstvu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “Vučević: Najbolje bi bilo srušiti Spens i izgraditi manji”

 1. Jasno je valjda svakome da svi ti megalomanski objekti kao recimo SPENS, Arena itd. nisu profitabilni. Oni sluze samopromociji politike a tek rusiti ih pa graditi manje je necuvena glupost pa ko god da je to izjavio. Rodilo se i treba ga ljuljati a ako politicari iz grada Novog Sada ne znate kako onda treba da date ostavke pa ce doci oni koji znaju! A vec ste se pokazali sa novom autobuskom stanicom na celu sa Gojkovickom!

  • SPENS je građen samodoprinosom i rušenje može samo u referendum građana Novog Sada.
   Ovo je igra da se obezbedi građenje hotela u okolini koji građanima neće služiti. Uostalom SNS gazduje ovim objektom i umesto ovakve konstatacije treb pozvati na odgovornost rukovodeće koji su očigledno zaštićeni partijskom knjižicom a gubitke samo prave. Demokrate i pre njih SPS i Radikali ništ anisu bolji bili – za vođenje ovakvog objekta treba ozbiljna struka a politika to ne dozvoljava.

 2. Naj lakse je rusiti…pa opet ruku u djepove gradjana!
  Trebamo razmisliti koga postaviti da rukovodi objektom????
  Coveka koji zna i ume da iskoristi ono sto imamo na pravi nacin ,a ne stranacki deliti fotelje nesposobnim i nezainteresovanim ljudima…
  Da li se Vucevic pita koliko je vrednost Spensa …
  Komentarise o svemu kao da nam pada sa neba …a znamo da je u jednom trenutku rukovoctvo Spensa podiglo toliko cene zakupa lokala po m2 da su mnogi zatvorili svoje objekte,koji su sad prazni!!
  Da li je taj potez rukovodstva Spensa opravdan???
  Ko i zasto ima interes da sve unisti polako i postepeno!!!

 3. K’o sto je onomad kamiondzija iz Trebinja govorio :“sagradicemo mi lepsi i STARIJI Dubrovnik..“,tako i sadasnje „kamiondzije“ pricaju !! Nemogu oni da dobace dalje od toga !! Buzdovani !!!!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.