Vučić: EU da izađe u susret Srbiji sa kvotama za čelik 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se sutra u Evropskoj komisiji odlučuje o kvotama za čelik i da je to za Srbiju od ogromnog značaja, ali je pozvao zemlje članice EU da Srbiji izađu u susret.

„Mi u ukupnoj proizvodnji (čelika) u EU učestvujemo sa 1,5 odsto. Ne moram da govorim šta bi za nas značio odlazak kineskog investitora. Mi kao Srbija molimo da budu uvaženi interesi naše zemlje, naša ekonomija je krhka“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle ručka sa ambasadorima zemalja članica EU.

Vučić je rekao da EU prihvata posebne kvote, ali da one koje oni prihvataju nisu dovoljne za rentabilnost Srbije. Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici rekao je da su predstavnici zemalja EU razumeli značaj pitanja kvota za čelik za Srbiju i njenu privredu.

„Evropska komisija je završila inicijalni deo istrage 4. januara i obavestila Svetsku trgovinsku organizaciju o tome, to se ne tiče samo Srbije, već trećih zemalja van EU. Komisija će sigurno odgovoriti na nezavisan i nepristrasan način“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari