Vučić: Nastaviću da se zalažem za zajedničko tržište regiona 1 Foto: R. D./Klix.ba

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na otvaranju 21. Mostarskog sajma privrede, da će nastaviti da se zalaže za jedinstveno ekonomsko tržište regiona kao prostora za nove investicije, dodajući da je to privrednicima mnogo potrebnije nego političarima.

Najbolji način da vas pozdravim na ovoj sajmu privrede je u jednoj rečenici Bertranda Rasela da je „jedini način da se čovečanstvo iskupi saradnja“, rekao je Vučić.

To nama u regionu treba, iskupljenje za sve greške, krvave svađe i saradnja kao jedini način da preživimo svi zajedno i da postanemo ozbiljni pratneri jedni drugima i svetu koji nas okružuje, rekao je Vučić.
Zbog lekcija koje ponavljamo i učimo, potrebni su nam sajamovi kao gradivo saradnje. Podeljeni na sitne države i sitna tržišta, nemamo čemu da se nadamo u saradnji sa svetom, ako ne stvorimo jedno mnogo veće tržište u budućnosti, predočio je Vučić.

To najbolje pokazuje Mostarski sajam i većina ljudi ovde razume značaj jedinstvenog tržišta. Ovde nema protivnika i svi su partneri, ocenio je on.

Vučić je napomenuo da su političarima granice nekad potrebne da bi rekli da ima nerešenioh problema, ali privrednicima su one nepotreban balast.

Granicama ne možete da zaustavite biznis, a mi to i nećemo, rekao je Vučić i ponovio da saradnja svima donosi korist.

Posebno je važno da komšije i prijatelji budu zadovoljni, rekao je Vučić i naglasio da Bojko Borisov zna da kada regionu nije dobro, ni njegovoj Bugarskoj nije dobro.

Kada nama nije dobro, ni Evropi nije najbolje, rekao je Vučić.

Želim da se zahvalim privrednicima, jer ste vi koji gradite te mostove i vi nas političare terate na korake iza kojih stoji profit i korost za naše građane, rekao je Vučić.

Koristim priliku, rekao je Vučić, da vas pozovem da dođete u Beograd, u Srbiji vas čekaju prijatelji.

Vučić je zahvalio Mostarcima na „neverovatnom gostoprimstvu“, navodeći da treba da budu ponosni na svoj grad.

Hrvatski član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BIH) Dragan Čović svoje obraćanje je počeo rečima „dragi Aco, dragi Andrej, Bojko, Filipe, dragi Mile“, kojima je zahvalio na uspešnoj organizaciji 21. sajma privrede.

Vi ste došli u moj grad, naš Mostar, Hercegovinu, moju domovinu BIH, zemlju koja pretenduje da bude članica EU. Jedna posebna reč molbe Andreju i Bojku, da olakšaju evropski put, uz podršku Srbije, da ubrzamo evropski put, kako bi se BIH unutar sebe stabilizovala, rekao je Čović.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić rekao je da 21. godinu Mostarski sajam deluje na zavidnom nivou i donosi bolju saradnju i partnerstva.

Ove godine sa ponosom ističemo da je naš partner prijateljska zemlja Srbija, a kojom smo udruženi u ekonomiji jači i bolji, rekao je Bešlić na otvaranju Mostarskog sajma privrede.

To je konkretan znak da smo na dobrom putu i da se iz Mostara šalje pozitivna poruka potencijalnim investitorima, tako i javnosti, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari