Vučić: Suficit u budžetu od 41,9 milijardi dinara 1Foto: Fonet

U periodu jun-jul suficit u budžetu bio je 41,9 milijardi dinara, a bio je planiran deficit od 16,7 milijardi, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Ekonomija nam ide brže i bolje nego što smo očekivali. Imaćete pre kraja godine prosečnu platu od 470 evra“, rekao je Vučić u gostovanju na televiziji Pink, priznajući da to ipak nije 500 evra koliko je obećavao.

Vučić je preneo i deo razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom koji mu je čestitao na hrabrim ekonomskim reformama koje je Srbija sprovela na vreme.

Danas, medicinske sestre mogu da očekuju, obećao sam i sav svoj uticaj ću iskorititi u Vladi Srbije, da one dobiju najveće povećanje, lekari da imaju veće plate, nastavnici, učitelji, policija, vojska, da ljudi vide da imaju budućnost u Srbiji, rekao je Vučić, najavljujući da će životni standard biti sve bolji.

Vučić je najavio da će i avioni MIG-29 poleteti pre kraja godine, da će vojska biti snažna, jer samo tako se može čuvati vojna neutralnst, mir i stabilnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari