Vučić: U nemačkim kompanijama u Srbiji trenutno radi 47.508 radnika 1Aleksandar Vučić Foto: EPA-EFFE/VASSIL DONEV arhivska fotografija

Prvu polovinu godine Srbija će završiti sa suficitom u budžetu i vraćenim svim obavezama koje ima, treću godinu za redom, a krajem godine javni dug biće ispod 50 odsto bruto domaćeg proizvoda, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je, na polaganju kamena temeljca za nemačku fabriku električnih i hibridnih pogona ZF Fridrihšafen, rekao da je posebno radostan zbog jedne od najvećih proizvodnih investicija, vredne 160 miliona evra, koja će zapošljavati hiljade ljudi.

Braćo Nemci, hvala što ste ovde, dobrodošli ste, ostanite dugo i dovodite još. Braćo Nemci, ostajte ovde što duže i dolazite još više, poručio je Vučić.

On je rekao da će fabrika ZF Fridrihšafen, koja će zapošljavati u Pančevu 620 proizvodnih radnika plus administrativno i drugo osoblje, doneti dobro za celu Srbiju.

Vučić je naveo da u nemačkim kompanijama u Srbiji trenutno radi 47.508 radnika i zahvalio ambasadoru te zemlje Akselu Ditmanu na svemu što je uradio, jer je u vreme kad je došao u Beograd bilo oko 23.000 zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari