Vučić: Uložićemo 20 miliona evra u rekonstrukciju bolnice u Somboru 1Foto: FoNet/Vlada/Slobodan Miljević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Somboru da će država uložiti 20 miliona evra u obnovu opšte bolnice u tom mestu.

Vučić je u kampanji „Budućnost Srbije“ na glavnom trgu u Somboru izjavio da će država u okviru najavljenog novog investicionog ciklusa takođe uložiti još devet miliona evra da bi rešila problem sa pijaćom vodom i azbestnim cevima u tom gradu i okrugu.

On je najavio i da će se graditi brza saobraćajnica sa četiri trake između Sombora i Kikinde i da će najverovatnije ići preko Kule i Vrbasa, i ocenio da će to podstaći brži razvoj tog regiona.

„Dovešću vam jednu novu fabriku i na to sam se obavezao“, rekao je Vučić okupljenim građanima u Somboru i dodao da će Prigrevica dobiti kanalizaciju.

On je najavio i da će, kako je rekao, „jedna od najmoćnijih nemačkih kompanija“ otvoriti pogon u Apatinu.

„Ove godine očekujete značajno novo povećanje plata i penzija, kao i naredne“, kazao je Vučić.

On je kazao da je prethodna vlast, kako je naveo, oterala Međunarodni monetarni fond iz Srbije i dodao da ga je aktuelna vratila.

Vučić je kazao da je Srbija prestigla sve zemlje u regionu Zapadnog Balkana po prosečnim platama osim Crne Gore i da će je Srbija sustići.

„Pre kraja godine prosečna plata će biti 500 evra“, najavio je Vučić i dodao da će težiti da minimanlnu platu podignu na 30.000 dinara.

On je kazao da jedinu bojazan, kako je rekao, ima oko Kosova jer tamo ima posla sa ljudima koji nisu odgovorni i ozbiljni, kao i da će država čuvati mir i stabilnost.

„Nekima smeta što slavim Vidovdan“, rekao je Vučić o jučerašnjem skupu i dodao da država obeležava i Jasenovac, Oluju i Košare i da ima ljudi u zemlji kojima to smeta.

On je rekao da u Srbiji ima, kako je rekao, najmanje 500 mesta gde je jedini predsednik koji je tamo došao od 1945. godine.

Predsednica Vlade Ana Brnabić podsetila je okupljene da se danas navršavaju dve godine njene vlade i da je za nju lično to bio veliki izazov.

Ona je kazala da će Vlada nastaviti da radi na infrastrukturi, reformi obrazovanja, fiskalnoj konsolidaciji, novim investicijama.

Pokrajinski premijer Igor Mirović najvio je da će biti završena industrijska zona u Somboru kao i da se uređuje Veliki bački kanal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari