Wizz Air pokrenuo četiri nove linije 1Foto: Viz er

U prva četiri meseca ove godine avio-kompanija Wizz Air u Srbiji je pokrenula četiri nove linije i povećala promet putnika za 27 odsto, saopštila je ta kompanija a preneo poslovni portal eKapija.

Navodi se da će na linijama od Beograda do Fridrihsavena, Nirnberga, Hanovera i Malte saobraćati moderni avion Airbus A320 sa 180 mesta. Novi avion predstavlja ulaganje te kompanije u Srbiju od dodatnih 99 miliona američkih dolara. U okviru baze u Beogradu zaposleno je još 36 ljudi. Nove linije, koje srpski putnici već dosta dugo očekuju, imaće po dva polaska nedeljno. Osim toga, WIZZ će povećati i broj letova do nekih od najpopularnijih destinacija iz Beograda, poput Malmea (pet letova nedeljno), Dortmunda i Ajndhovena (četiri leta nedeljno), Geteborga, Minhena-Memingena i Stokholma-Skavsta (tri leta nedeljno).

U kompaniji kažu da je od početka godine skoro 190.000 srpskih putnika putovalo njihovim linijama, zahvaljujući jeftinim avio-kartama. „Sa novim, drugim avionom, naš kapacitet u 2017. će biti povećan za 39 odsto, pa ćemo moći da ponudimo više od 835.000 sedišta na 20 linija do sedam zemalja sa dva srpska aerodroma u Beogradu i Nišu“, najavljuju u Wizz Airu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari