Zastava oružje izvozi u SAD - ugovor vredan 235 miliona dolara 1Foto: Zastava oružje

Kragujavačka fabrika Zastava oružje saopštila je da je sklopila ugovor o izvozu lovačkog i sportskog oružja u Ameriku u vrednosti od 235 miliona dolara i da to predstavlja povratak te kompanije na zahtevno američko tržište.

„Ovim ugovorom fabrika obezbeđuje poslovnu stabilnost preduzeća koje je stub srpske namenske industrije, ali i stvara mogućnosti za tehničko-tehnološko usavršavanje proizvodnog procesa“, navodi se u saopštenju koje je potpisao generalni direktor kragujevačke fabrike Mladen Petković.

Prema oceni rukovodstva, ovaj ugovor je „istorijski poslovni poduhvat“ fabrike.

Radi se o dugoročnom aranžmanu fabrike sa poslovnim partnerima iz Amerike koji će kragujevačkoj fabrici obezbediti kontinuiranu proizvodnju u narednih šest godina i siguran posao za 2.500 radnika.

Kako je saopšteno, poslednji ugovor o izvozu u SAD je „kruna“ poslovnih aktivnosti aktuelnog menadžmenta.

Fabrika Zastava oružje sa partnerima iz Amerike potpisala je prvi ugovor krajem 2018. godine vredan 572.000 dolara, a tokom 2019. i 2020. godine sklopljeni su novi dugoročni ugovori i aneksi o izvozu lovačkog i sportskog oružja u SAD, u ukupnom iznosu od 70 miliona dolara.

Ovi poslovi su, kako se navodi, pored finansijske stabilnosti omogućili i kvalitetnije brendiranje Zastavinog oružja na „najzahtevnijem“ američkom tržištu.

Ocenjeno je i da u poslednje tri godine fabrika beleži izuzetne rezultate u plasmanu civilnog programa na inostrana tržišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari