Zatvoreno 17 nelegalnih kockarnica u Novom Pazaru 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U zajedničkoj akciji Uprave za igre na sreću, BIA, Višeg javnog tužilaštva iz Novog Pazara i MUP-a zatvoreno je 17objekata u kojim su nelegalno organizovane igre na sreću.

U zajedničkoj akciji Uprave za igre na sreću, Bezbednosno-informativne agencije, Višeg javnog tužilaštva iz Novog Pazara i Ministarstva unutrašnjih poslova, otkriven je veći broj nelegalnih kladionica i kockarnica u Novom Pazaru u kojima su organizovane igre na sreću klađenje i igre na sreću na automatima, saopštilo je Ministasrtvo finansija.

Tom prilikom zatvoreno je 17 objekata, zaplenjeno je 85 automata i ruleta, 210 televizora, 22 računara, 10 monitora, 18 štampača, i više od 650.000 dinara i 3.700 evra.

“Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću, uhapšen je I.S. i određena mu je mera zadržavanja do 48 časova, dok je protiv M.S. i N.B. izdata poternica”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Nelegalne kladionice i kockarnice su za poslednjih godinu dana donele protivpravnu imovinsku korist od preko 120 miliona dinara ili milion evra i tom prilikom je oštećen budžet za više od 24 miliona dinara (200.000 evra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari