Završena vodovodna mreža u industrijskoj zoni u Priboju 1Foto: EU PRO

U industrijskoj zoni u Priboju je završena rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove vodovodne i hidrantske mreže, što je sa 280.000 evra podržala Evropska unija, kroz svoj program EU PRO.

Tom investicijom su, kako je saopšteno, obezbeđeno stabilno snabdevanje vodom i protivpožarna zaštita u zoni u kojoj trenutno posluje deset kompanija.

„Uz podršku Evropske unije i Vlade Srbije aktivno radimo na unapređenju ekonomskog i investicionog potencijala Priboja, te oživljavanju pribojske privrede sa ciljem da se poveća zaposlenost i životni standard stanovništa“, rekao je Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj,koja je u tom projektu učestvovala sa više od 68.000 evra.

„Kako su industrijske zone važan instrument poslovne infrastrukture i šansa za privlačenje stranih investicija, ali i razvoj i osnivanje malih i srednjih preduzeća, Evropska unija preko programa EU PRO, osim u Proboju, podržava razvoj poslovne infrastruktureu još sedam industrijskih zona i to u Bojniku, Kragujevcu, Paraćinu, Smederevu, Svilajncu, Šapcu i Užicu“, navodi se u saopštenju EU PRO.

Taj program, kako se podseća, doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije i Evropska unija ga podržava sa ukupno 25 miliona evra.

Cilj programa je da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave u dva regiona – Šumadija i zapadna Srbija i Južna i istočna Srbija. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari