Zelenović: Prihod od poreza na zarade dupliran od 2014. godine 1Nebojša Zelenović Foto: Jugoslav Radojević

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je danas da je prihod od poreza na zarade u 2019. godini dupliran u odnosu na onaj iz 2014. godine, što je, kako je kazao, rezultat porasta broja zaposlenih u tom gradu.

Zelenović je na konferenciji posvećenoj rezultatima rada Privrednog saveta Šapca istakao da je 2014. od poreza prikupljeno 800 miliona, dok je u 2019. godine zabeležen prihod od milijardu i 600 miliona dinara.

„Kada sam postao gradonačelnik 2014. godine, budžet grada Šapca bio je 20 miliona evra, a danas je 30 miliona. Dakle, tri milijarde i 600 miliona dinara direktnih prihoda našeg grada, bez ostalih prihoda koji postoje – neto prihod. Svake godine budžet se povećavao“, kazao je Zelenović.

On je rekao da je za posao unapređenja razvoja grada neophodan ozbiljan tim i dodao da takav tim stoji iza uspeha Šapca.

Pored izgradnje Lučke ulice i ulice u industrijskoj zoni, početka radova na kvantaškoj pijaci kao budućeg zelenog agrocentra i 35 ulica u gradu, istakao je i investicije u kulturu i obrazovanje „koji upotpunjuju ambijent u kom ljudi žele da rade i ulažu svoj novac“.

„Zahvaljujem se svakom ko je odlučio da u vrlo teškim okolnostima neverovatnih pritisaka ulaže novac u jedan grad koji nema šta da krije i ima potpuno jasnu politiku koja treba da nas vodi, najbrže moguće, u Evropsku uniju. A to je grad Šabac“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari