Zelenović: U Šapcu 10 novih kompanija do kraja godine 1Foto: Beta/Grad Šabac

U Šapcu će do kraja godine biti otvoreno deset novih kompanija koje će zaposliti više od 400 radnika, a ukupna vrednost najavljenih investicija je 25 milione evra, najavio je danas gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Novi strani investitori su iz Italije, Austrije, Južne Afrike i Rusije, a biće otvorena i jedna domaća kompanija, rekao je Zelenović na konferenciji za novinare.

On je dodao da Šabac privlačenjem investitora pokazuje da je „zaista najbolje mesto za investicije u Srbiji“, kao i da se svakog dana ostvaruje politika gradske vlasti da „svako zaradi više novca“.

„Danas u Šapcu svako ko zaista traži posao nema problem da ga nađe“, rekao je Zelenović i dodao da su nove investicije došle preko preporuke, na osnovu iskustava koje su postojeće kompanije u gradu imale.

Gradonačelnik Šapca je ocenio da „ne postoji bolji način za širenje biznisa i poslovne saradnje od dobrog glasa koji se pronosi“.

Skupu na kom su najavljene nove investicije su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić koji je i predsednik Komisije za praćenje investicija, zamenik gradonačelnika i član Komisije Dušan Kostadinović, direktorka javnog preduzeća Infrastruktura Šabac Violeta Šestić, direktor italijanske kompanije Vopakel Šabac Filipo Fedalto i direktor Foks-Pak, takođe firme iz Italije, David Tomasin.

Filipo Fedalto je rekao da Vopkel počeo proizvodnju u Šapcu 2015. godine.

„U Šapcu smo naišli na veliko razumevanje i podršku lokalne samouprave za investciju i zbog toga smo odlučili da proširimo svoju proizvodnju za dodatnih 1.500 kvadrata. Ono što nas posebno raduje je to što u Šapcu uvek možemo da naiđemo na podršku za svaku investiciju“, rekao je Fedalto.

Dejvid Tomasin u Šapcu posluje od 2007. godine i od tada je, kako je kazao, od lokalne samouprave dobio punu podršku u realizaciji svih investicija.

„Ove godine planiramo da izgradimo novu fabriku koja će se prostirati na 2.000 kvadrata. Bavićemo se proizvodnjom ambalaže, uglavnom za hranu za kućne ljubimce. Naša namera je da u naredna tri meseca krenemo sa relizacijom ove investicije“, najavio je on.

Dodao je da je za njegovu firmu važno što može u potpunosti da planira investiciju, zahvaljujući dobroj saradnji s lokalnom samoupravom.

„To je ono što u velikoj meri pomaže u našem poslu“, rekao je Tomasin.

U Šapcu posluje sedam italijanskih kompanija pa se, kako je danas rečeno, razmišlja o uspostavljanju male italijanske zajednice kompanija koje imaju dobre uslove za poslovanje.

Nove kompanije koje će, kako je najavljeno, biti otvarene u Šapcu su: Nepi investment (tržni centar), Toreks (proizvodnja rashladnih uređaja), Heksko (proizvodnja rashladnih uređaja), ruski Kraksi (proizvodnja farbe za automobile), ODS Tehnolodži (proizvodnja komponenata za automobilsku industriju), Mega metal (proizvodnja metalnih konstrkcija), Teh pakedžing suplajs (proizvodnja ambalaže), Vopakel (proizvodnja politilenskih folija), Foks-Pak (proizvodnja ambalaže za pakovanje hrane za životinje) i Pasubio (proizvodnja i obrada kože za unutrašnost luksuznih automobila).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari