Zvaničnik KP: Kina ohrabruje kompanije da posluju u Srbiji 1Foto: EPA-EFE FRIEDEMANN VOGEL

Član Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Jang Đieči rekao je danas u Beogradu da Kina pridaje veliki značaj „praktičnoj saradnji“ sa Srbijom i ohrabruje kineske kompanije da ulažu u Srbiju.

„Praktična saradnja Kine i Srbije je obostrano korisna. Železara Smederevo je jedan od primera zajedničke pobede. Kineska strana pridaje veliki značaj praktičnoj saradnji sa Srbijom i ohrabrujemo više naših kompanija i preduzeća da ulažu u vašu zemlju“, rekao je kineski zvaničnik na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodao je da Kina očekuje da će novi saziv srpske Vlade „dalje voditi narod ka prosperitetu i razvoju.

Strateško partnerstvo dve zemlje, naveo je on, uspostavljeno je 2016. godine kada je kineski predsednik Si Đinping boravio u poseti Srbiji, kada je „otvoreno i novo poglavlje odnosa Srbije i Kine“.

„Suočavajući se sa neočekivanom epidemijom korona virusa, Kina i Srbija se ruku pod ruku međusobno podržavaju. Time smo dodali novi sjaj čeličnom prijateljstvu Kine i Srbije“, rekao je kineski partijski zvaničnik koji se tokom posete Srbiji sastao i s premijerkom Anom Brnabić i s ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari