Foto: Stanovnici Zelengorske ulice

Redakciji Danasa javila se Snežana Pantić koja je navela da se fekalije danima izlivaju na javne površine , a da za to niko nije zadužen, odnosno kako kaže, nikoga problem ne zanima.

– Kod predsednika opštine Čukarica išli su predstavnici Skupštine stanara stambenih zgrada u Zelengorskoj ulici. Međutim, Kolarić je rekao da sa „pravne strane opština nema ništa sa tim, jer  su stanovi  privatni“, otprilike ne zanima ih.  Na istu tu pumpu prikačeni su i Dom zdravlja, Vrtić, i mnogi privatnici, veliki RK market i drugi. Predsednik opštine Čukarica jeste delom možda i u pravu, jer kada su zidane te državne zgrade ta je pumpa zbog njih i postavljena. U među vremenu je sve privatizovano, a novi Dom zdravlja su prkačili na tu pumpu – objašnjava Pantićeva. Ona je dodala i da je naknadno i na pumpu priključen i vrtić, pa  redom svi privatni lokali i kuće što legalno što ilegalno, tako da je to sada ne moguće sagledati.

–  Verovatno nije predviđen toliki broj korisnika. Inače,  tih stambenih pet zgrada je sagrađeno 70-ih godina, jedino su one tada i Robna kuća Beteks bili „korisnici“ te pumpe – kaže Pantićeva.