Svih 28 pojavljivanja u negativnom kontekstu bilo je na naslovnim stranicama lista Danas, piše u najnovijem istraživanju Transparentnosti.

Ovaj podatak, međutim, više govori o Vučiću nego o Danasu.

Ako napravite državu gde svi dnevni listovi, sem jednog, za 30 dana o predsedniku države i vladajućoj stranci nisu napisali ni jedan jedini tekst u negativnom kontekstu, pa samim tim nisu ni mogli da ga najave na naslovnici, valjda je logično da se zapitate: „Da li je to normalno?“

Nije normalno! Al’ je logično, jer da bi imali negativne tekstove o Vučiću i vladajućoj stranci, morate imati najpre normalnu državu.

Državu gde je kritika deo svakodnevice i gde u TV dnevnicima nije glavna vest da li je neko na Fejsbuku ili Tviteru napisao nešto loše o predsedniku i kompaniji. Društvene mreže su često anarhija, gde svako može da napiše šta god mu padne na pamet, ali zato postoje mediji koji ne bi trebalo da budu anarhija, i to je ono što ih razlikuje od Tvitera i Fejsbuka.

Problem je što sve srpske dnevne novine o Vučiću i SNS pišu kao da su navijači nekog fudbalskog kluba.

„Kada Dejvid Bekam uradi tetovažu Isusa, odgovor većine navijača je – to je baš velika stvar za Isusa“ – rekao je svojevremeno maestralni DŽon Oliver, kralj televizijske satire.

Eee, to vam je to!